понеділок, 24 січня 2022 р.

 

В чому користь стрибків на скакалці

     Стрибки зі скакалкою – ідеальні для занять удома. Вони не потребують багато часу, а тренуватися можна де завгодно – аби тільки було зручно. Та не всі знають, що колишня дитяча забавка – це ще й один із найкращих способів тримати фігуру в тонусі.       Користь стрибків на скакалці

Річ у тому, що стрибки зі скакалкою – це ...

різновид кардіотренувань, таких як біг, плавання чи велоспорт. Вони швидко спалюють калорії, ефективно тренують м’язи ніг і рук – але при цьому менше навантажують суглоби. Вправи зі скакалкою зміцнюють серцево-судинну систему — всього 15 хвилин занять можна прирівняти до 40 хвилин бігу. Більш того, стрибки покращують координацію і витривалість, ви починаєте відчувати своє тіло набагато краще. Такі високоінтенсивні вправи прискорюють метаболізм, і навіть після закінчення тренування калорії продовжують спалюватися, що відмінно впливає на твою фігуру. 

Користь стрибків на скакалці також у тому, що під час їх виконання задіяні практично всі групи м'язів. Під час заняття напружуються м'язи живота, ніг і рук, тому стрибки можуть стати швидким тренуванням для всього тіла, якщо часу зовсім мало.

Та щоб тренування було справді ефективним, варто знати декілька важливих порад:


1. Обери правильну скакалку.
Довжина скакалки залежить від твого зросту. Для початку придбайте скакалку, яка буде підходити вам ідеально. Для дітей маленького зросту підійде скакалка довжиною 210 см, з ростом від 155 до 167 см — 250 см, високим до 183 см необхідна довжина 280 см, а якщо ви ще вищі — обирайте скакалку довжиною 310 см.
 Або візьми її кінці в руки і стань обома ногами на середину: якщо натягнути скакалку рівно догори, ручки мають опинитися на рівні грудей чи трохи нижче. В іншому разі – тренування завдаватиме більше дискомфорту, аніж користі.
2. Стеж за поставою.
Зафіксуй лікті біля корпусу, рухай лише кистями рук. При цьому спина має залишатися рівною, не піднімаючись високо над підлогою і приземляючись на пальчики. Основну роботу повинні виконувати ноги, передпліччя і зап'ястя.
3. Правильне тренування.
Починай свої тренування з невеликої розминки, щоб розігріти м'язи і уникнути різних травм і пошкоджень. Це досить виснажливий вид тренування, тож почни з малого. Спочатку з повільного темпу який може тривати 5-10 хвилин, але згодом тіло звикне до навантажень, і ви зможете займатися по 30-40 хвилин без особливих зусиль.
Також можна додавати нових вправ: стрибки на одній нозі, стрибки з обертом скакалки назад, стрибки з одного боку в інший, біг на місці зі скакалкою. Варіацій більше, ніж ти думаєш.
4. Тренуйся регулярно
Щоденні стрибки зі скакалкою можуть стати більш ефективним фітнесом, аніж біг чи катання на велосипеді. А ще скакалка значно дешевша, ніж абонемент до спортзалу.
5. Обирай зручне взуття.
Під час стрибків максимум навантаження припадає на стопи – тому дуже важливо, аби кросівки були зручними. В іншому взутті годі й розпочинати тренування!
 

Що ж, скакалка – це ще один аргумент, що для спорту не буває замало часу.  

Головне, впевнено йти до мети не закидати тренування, і тоді результат не змусить себе чекати!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар